Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Friesland introduceert subsidiebaan voor werkzoekenden

UWV-Werkbedrijf, de Friese gemeenten, Caparis, Empatec en NEF kunnen van 1 april tot en met 31 mei 2015 loonsubsidie voor werkgevers aanvragen bij de provincie Friesland. De provincie stelt € 840.000 beschikbaar uit het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân. Het doel is om 280 Friese werkzoekenden via gesubsidieerde banen dit jaar aan werk te helpen. Een bedrijf krijgt met de subsidie € 3.000 van de loonkosten vergoed en de werkzoekende krijgt minimaal een halfjaar een betaalde baan.

De regeling is bedoeld voor alle werkzoekenden in Friesland, ongeacht de soort uitkering of de woongemeente. Er moet wel bij 20% van de deelnemers sprake zijn van een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Minstens 60% van de deelnemers moet na een halfjaar een vervolgcontract krijgen voor op zijn minst nog eens zes maanden.

Deze werkloosheidsbestrijdingsregeling is een onderdeel van het thema Menselijk kapitaal uit het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân. Met dit programma investeert de provincie € 300 miljoen extra in de 'mienskip'. Hiermee wil Friesland op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op de lange termijn gaat het om economische structuurversterking.

Terug naar overzicht