Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Cultuurfonds Gelderland honoreert 68 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft voor 68 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 167.250 toegekend. Subsidie wordt onder meer toegekend voor theaterproducties en educatieprojecten. Het bestuur van de afdeling Gelderland van het Cultuurfonds komt jaarlijks vier keer bijeen om te besluiten over subsidieaanvragen voor projecten op het gebied van cultuur en natuur, Dit jaar heeft het Cultuurfonds Gelderland een budget van € 718.249 te besteden.

Zie hier voor een overzicht van toekenningen, per gemeente.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­. De werkterreinen van het Cultuurfonds zijn: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuur.

Verzoeken aan het Cultuurfonds Gelderland kunnen worden ingediend door culturele stichtingen en verenigingen en organisaties. Bijdragen kunnen worden verleend voor eenmalige, uitzonderlijke culturele projecten in Gelderland en duurzame investeringen. De eerstvolgende deadlines zijn 13 april 2015, 20 juli 2015 en 12 oktober 2015. 

Terug naar overzicht