Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
25

Garantstelling aquacultuur opent op 1 april

Vanaf 1 april 2013 is het voor kleine en middelgrote visserijondernemingen mogelijk, een garantstelling aan te vragen voor investeringen in aquacultuur. De garantstelling kan worden verstrekt voor een lening van minimaal € 50.000 en maximaal € 600.000. Indien de aanvrager een startende ondernemer jonger dan 40 jaar is, mag de lening waarvoor een garantstelling wordt aangevraagd maximaal € 1,2 miljoen bedragen.

Voor leningen van maximaal € 2,5 miljoen kan ook een garantstelling 'plus' worden verstrekt, onder voorwaarde dat de investering wordt gebruikt om te kunnen voldoen aan de 'Maatlat duurzame veehouderij en aquacultuur'. Deze garantstelling wordt uitsluitend verstrekt, indien minimaal 50% van de investeringen betrekking heeft op duurzame aquacultuur.

Het totaal beschikbare budget voor garantstellingen is € 50 miljoen. Voor garantstellingen 'plus' is dit € 60 miljoen. Het budget voor garantstellingen 'plus' is eveneens van toepassing op de 'Garantstellingen voor investeringen'. Aanvragen voor beide garantstellingen kunnen worden ingediend tot en met 27 december 2013.

Terug naar overzicht