Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
25

OP OOST maakt planning bekend van nieuwe subsidiemogelijkheden in 2019

In de nieuwe subsidieregelingen voor 2019 van het Operationeel Programma Oost (OP OOST) wordt een duidelijker verschil gemaakt tussen subsidies voor prioriteit 1 ‘Algemene innovatie’ en prioriteit 2 ‘Koolstofarme innovatie’. Onderdeel 3.1, dat de naam Slimme CO2-reducties krijgt, wordt anders vormgegeven waardoor er nieuwe subsidiemogelijkheden ontstaan. De regelingen voor Grote R&D-samenwerkingsprojecten (3.3) en Proeftuinen (3.4) blijven in dezelfde vorm bestaan.

Omdat de grens van het beschikbare budget voor prioriteit 1 in zicht is zullen de openstellingen voor Grote R&D-samenwerkingsprojecten (3.3) en Proeftuinen (3.4) beperkter van omvang zijn. In de regeling Slimme CO2-reductie Grote R&D-samenwerkingsprojecten (3.1) zijn een aantal beperkende bepalingen niet meer opgenomen, zoals het minimale percentage voor de deelname van mkb-bedrijven en het minimale percentage voor experimenteel onderzoek. Het subsidiepercentage voor mkb deelnemers wordt met 10% verhoogd en gaat voor deze regeling 50% bedragen. 

 

De regelingen van 2018/2019 sluiten op 28 februari 2019. De laatste aanvragen zullen naar verwachting begin april in de deskundigencommissie worden besproken. Medio mei zullen de regelingen voor 2019 worden opengesteld volgens het principe 'first come first serve'. Op 4 april wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de subsidiemogelijkheden in 2019. Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u medio maart op de website.

 

Met het programma OP OOST ondersteunen beide provincies het MKB direct bij productontwikkeling. Productvernieuwing is de basis voor behoud en vergroting van de concurrentiekracht en daarmee voor behoud van werkgelegenheid in Oost-Nederland.

Terug naar overzicht