Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
25

Nieuwe call Aangeboren hartafwijkingen open

De Nederlandse Hartstichting stelt in samenwerking met Stichting Hartekind een nieuwe call open voor het vormen van een nieuw consortium. Doel is het opzetten van een landelijk netwerk voor onderzoek op het vlak van aangeboren hartafwijkingen. Samen stellen ze € 3 miljoen beschikbaar voor de call. Aanvragen kunnen tot en met 25 juni 2019 worden ingediend.

Stichting Hartekind en de Hartstichting hebben drie kwartiermakers uitgenodigd om een consortium rondom het onderzoeksthema aangeboren hartafwijkingen te formeren waarin alle academische kinder- en congenitaal cardiologische centra deelnemen. 

Doel van het te vormen consortium is het verhogen van de overlevingskans en kwaliteit van leven van kinderen en volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Het consortium zal om dit te bereiken innovatief onderzoek doen, maar ook resultaten uit eerder onderzoek verder brengen richting toepasbaarheid in de kliniek. De kwartiermakers zijn:

  • Prof. Jeroen Bakkers (Geneticus moleculaire cardiologie, Hubrecht Instituut);
  • Prof. Wim Helbing (Kindercardioloog, ErasmusMC en RadboudUMC);
  • Prof. Mark Hazekamp (Kinderhartchirurg, Leiden UMC).

Onderzoekers die zich bezig houden met aangeboren hartafwijkingen, en die zich willen aansluiten bij het nieuwe consortium, kunnen contact op met de kwartiermakers.

Terug naar overzicht