Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
25

Hersenstichting opent twee nieuwe oproepen

Bij de Hersenstichting kunnen tot en met 1 april 2019 aanvragen worden ingediend voor twee nieuwe oproepen. Dit zijn de oproepen ‘Ziektemodificerende behandelingen’ en 'Preklinisch onderzoek naar fronto-temporale dementie'. De beschikbare budgetten zijn respectievelijk € 1,8 miljoen en € 200.000. De bijdrage voor Ziektemodificerende behandelingen ligt tussen de € 150.000 en € 600.000, voor Preklinisch onderzoek naar fronto-temporale dementie is dit het gehele budget van € 200.000.

De oproep Ziektemodificerende behandelingen richt zich op onderzoek dat leidt tot behandelingen die in de toekomst bij zullen dragen aan het vertragen of stoppen van hersenaandoeningen. De Hersenstichting wil bereiken dat er een zichtbare toename is van het aantal behandelingen waarvan bewezen is dat ze een hersenaandoening bij mensen kunnen vertragen of stoppen (2024). Hierdoor neemt ook het aantal patiënten toe dat een behandeling krijgt die de aandoening vertraagt of stopt (2030). 

 

Doel van de subsidieoproep Preklinisch onderzoek naar fronto-temporale dementie is het financieren van een onderzoeksproject gericht op preklinisch onderzoek naar de ziektemechanismen van fronto-temporale dementie. Dit onderzoek moet verder bijdragen aan het einddoel: nieuwe oplossingen en aangrijpingspunten vinden voor de behandeling van fronto-temporale dementie.

Terug naar overzicht