Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
25

Noord-Brabant verstrekt eerste subsidievoucher voor haalbaarheidsstudie

MKB-ondernemers in Brabantse topsectoren kunnen de komende twee jaar subsidie ontvangen voor het laten toetsen van innovaties op technische en commerciële haalbaarheid. Het betreft hier de nieuwe 'Subsidieregeling Haalbaarheidsstudies Noord-Brabant'. Tijdens een bijeenkomst 24 februari jl. op het Provinciehuis heeft gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur) de eerste subsidievoucher uitgereikt aan de eerste aanvrager.

Deze eerste aanvrager is directeur Hendrik Jan Molenaar van WDH Hydraulics te Eersel. WDH produceert hydraulische cilinders op maat voor klanten in de bagger- en offshore industrie en verkent de mogelijkheden van duurzame, energiebesparende composiet cilinders.

De subsidieregeling waarvoor de provincie € 1,5 miljoen heeft gereserveerd, is per 15 februari officieel opengesteld en wordt uitgevoerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Doelgroep zijn Brabantse kleine en middelgrote ondernemingen op het gebied van (Agro) Food, High Tech Systems & Materials inclusief Automotive en Solar, Biobased Economy, Life Sciences en Medische Technologie, Maintenance en Logistiek. In aanmerking voor subsidie komen de helft van de kosten van externe kennis, expertise en R&D-capaciteit ter voorbereiding op een innovatieproject, tot maximaal € 10.000 of € 20.000 bij concreet zicht op vervolgfinanciering.

Subsidieaanvragen zijn gedurende twee jaar doorlopend in te dienen (tot en met 28 februari 2017) bij de BOM, vóór de start van een innovatieproject. De BOM behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht