Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
24

Nieuwe specifieke uitkering voor gemeentelijke toezicht- en handhavingstaken

De Regeling specifieke uitkering tijdelijke ondersteuning toezicht en handhaving (SUTOTH) is gepubliceerd.

Op basis van deze regeling kan aan een gemeente eenmalig een specifieke uitkering worden verstrekt ter bestrijding van de kosten die gemaakt worden voor het in dienst nemen van werknemers en voor de inhuur van ter beschikking gestelde arbeidskrachten om tijdelijk een deel van de toezicht- en handhavingstaken uit te voeren en daaraan rechtstreeks ondersteuning te bieden. Het beschikbare budget bedraagt maximaal € 60 miljoen.

In aanmerking komen gemeenten.

De specifieke uitkering bestaat uit een vast bedrag van € 28.421,05 voor iedere gemeente, plus een bedrag dat gerelateerd is aan het aantal inwoners van de gemeente. Voor het aantal inwoners wordt uitgegaan van peildatum 1 januari 2020. De exacte bedragen waarop een gemeente aanspraak kan maken lopen uiteen van € 31.136 voor Schiermonnikoog tot € 2.530.764 voor Amsterdam.

De kosten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn gerelateerd aan personele kosten in verband met de tijdelijke uitoefening van toezichts- en handhavingstaken of de ondersteuning daarbij. Deze personele kosten zijn gemaximeerd op ten hoogste 120% van het wettelijk minimumloon.

Aanvragen kunnen tot en met 30 juni 2021 worden ingediend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Terug naar overzicht