Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
24

Call Humanitaire hulp Syrië via Nederlandse ngo's 2014 verlengd

Minister Ploumen (Buitenlandse Zaken) heeft het Beleidskader Verlenging humanitaire hulp Syrië via Nederlandse Ngo’s 2014 gepubliceerd. Organisaties waaraan in dit kader al subsidie is verleend, krijgen tot en met 19 november 2014 de gelegenheid een vervolgaanvraag in te dienen. Deze moet eveneens betrekking hebben op cross border hulp aan ontheemden in Syrië of hulp aan niet-geregistreerde vluchtelingen in de buurlanden van Syrië. Het subsidieplafond tot en met 31 december 2015 is € 7 miljoen.

Onder ‘cross border hulp’ wordt verstaan humanitaire hulp voor groepen ontheemden in Syrië die vanwege de veiligheidssituatie slecht of niet kunnen worden bereikt door de hulpoperatie die wordt gecoördineerd door de Verenigde Naties binnen de Syrische landsgrenzen. 

‘Hulp aan niet-geregistreerde vluchtelingen in de buurlanden’ betekent een voorziening in de basisbehoeften van uit Syrië naar de buurlanden gevluchte mensen die (nog) geen hulp ontvangen in het kader van het regionale VN programma.

Nederlandse hulporganisaties die een voorstel willen indienen voor hulp aan niet-geregistreerde vluchtelingen in buurlanden zullen in het voorstel moeten aantonen, dat de geplande activiteiten op de doelgroep zijn gericht en dat deze groep inderdaad verstoken is van noodzakelijke hulp.

Terug naar overzicht