Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
24

Openstelling en subsidieplafond 2013 voor Wereldwijd werken met water gepubliceerd

Ook in 2013 is weer € 4 miljoen beschikbaar voor het Subsidieprogramma Wereldwijd werken met water. Per indieningsperiode (tender) is € 2 miljoen beschikbaar, waarvan € 1 miljoen voor deltalanden en € 1 miljoen voor doellanden.

De regeling is op een tweetal punten gewijzigd. Colombia en Angola zijn toegevoegd aan de lijst van doellanden. En subsidie voor een kennisversterkingsproject kan alleen nog als onderdeel van een combinatie met een pilotproject worden aangevraagd. Reden hiervoor is dat een kennisversterkingsproject als zelfstandig project de afgelopen jaren in de regel onvoldoende heeft bijgedragen aan 'mogelijkheden tot opschaling’ en ‘duurzame bundeling van krachten'

Aanvragen voor de eerste tender kunnen worden ingediend van 1 januari 2013 tot en met 12 februari 2013. De tweede tender start 1 augustus 2013 en eindigt op 10 september 2013.

Het programma Partners voor Water 2010-2015 richt zich op het bundelen van krachten om de internationale positie van de Nederlandse watersector (overheid, bedrijfsleven, kennisinstituten en NGO’s) te verbeteren en zo een bijdrage te leveren aan de wereldwaterproblematiek. In 2011 is het programma Partners voor Water van start gegaan met de subsidieregeling Wereldwijd werken met water. Hiermee wordt subsidie verstrekt voor een:
• milieu-haalbaarheidsproject;
• pilotproject;
• of een combinatie van een pilotproject met een kennisversterkingsproject.

Terug naar overzicht