Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
24

Openbaar vervoer en provinciale wegen centraal in begroting 2015 Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de begroting voor 2015 aangeboden aan Provinciale Staten. In de begroting, die een omvang heeft van € 194 miljoen, is tot 2018 ruimte voor nieuw beleid van gemiddeld € 2,6 miljoen per jaar. Het grootste deel van de beschikbare middelen (ruim € 71 miljoen) is bestemd het openbaar vervoer en provinciale wegen. Circa € 40 miljoen daarvan is specifiek bestemd voor wegen en vaarwegen.

Vanaf 2015 is de jeugdzorg niet langer een verantwoordelijkheid van de provincie. Gemeenten nemen deze taak over. In voorgaande begrotingen was hiermee circa € 46 miljoen per jaar gemoeid. In de begroting voor 2015 is nog € 1,5 miljoen gereserveerd om de overdracht naar de gemeenten te bevorderen. Sinds de decentralisatie van het natuurbeleid per januari 2014 is de provincie juist verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de natuur. In 2015 richt Flevoland zich onder meer op de realisatie van het programma Nieuwe Natuur, dat zal leiden tot een versterking en kwaliteitsverbetering van de natuur in de provincie. Een ander onderwerp binnen het programma natuur is de uitwerking van het businessplan om voor de Oostvaardersplassen de status van Nationaal Park te verkrijgen.

Deze laatste begroting van de bestuursperiode 2011-2015 staat vooral in het teken van de bestendiging van het ingezette beleid.

Terug naar overzicht