Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
24

SBIR-oproep voor de monitoring van bruggen en kademuren

Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is de oproep 'Monitoring van bruggen en kademuren' geopend voor het indienen van aanvragen.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam nodigt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ondernemend Nederland in het kader van deze oproep uit om een voorstel in te dienen voor innovatieve oplossingen, anders dan tachymetrie en waterpassing, die bijdragen aan de monitoring van bruggen en kademuren in Amsterdam.

Amsterdam en EZK zijn op zoek naar nieuwe meettechnieken om sneller inzicht in de technische staat te krijgen en mogelijk falen van een constructie in vroeg stadium te signaleren, zodat er op tijd ingegrepen kan worden. Er is inzicht nodig in het gehele areaal op vroege signalen van falen door minimaal een jaarlijkse meting. Daarnaast zoeken Amsterdam en EZK naar innovatieve meettechnieken om specifiek risicovolle objecten hoogfrequent te bewaken.

Voorstellen kunnen worden ingediend tot en met 22 oktober 2020. Een commissie beoordeelt de voorstellen en selecteert vervolgens acht partijen die een haalbaarheidsonderzoek mogen doen. Zij ontvangen hiervoor maximaal een bedrag van € 12.500 (inclusief btw). Er volgt daarna een nieuwe beoordelingsronde waaruit vier bedrijven overblijven, die de oplossing verder mogen testen en op proeflocaties van de gemeente Amsterdam kunnen proberen. Zij krijgen ieder hiervoor een budget van maximaal € 100.000 (inclusief btw).

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sbir/sbir-oproep-monitoring-van-bruggen-en-kademuren

Terug naar overzicht