Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
24

Budget digitaliseringsvouchers Overijssel al ruimschoots overvraagd

De provincie Overijssel meldt dat het budget voor de Subsidieregeling digitaliseringsvoucher mkb, culturele en maatschappelijke ondernemingen (USOVDIVO) met de tot nu toe ingediende aanvragen al ruimschoots overvraagd is.

De kans is daarom groot dat aanvragen die vanaf nu ingediend worden niet meer gehonoreerd kunnen worden, omdat het te verdelen budget van € 250.000 bereikt is. De provincie adviseert daarom geen aanvragen meer in te dienen, al blijft de mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag wel openstaan.

Zie ook: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/digitaliseringsvoucher-mkb-culturele/

Over de regeling
Het doel van de twee weken geleden gepubliceerde nieuwe regeling is om kleinere mkb-ondernemers, culturele en maatschappelijke instellingen te ondersteunen bij het digitaal bereiken en bedienen van hun klanten, maar ook om te investeren in de digitalisering van hun producten of productieprocessen. Overijssel wil met de regeling een bijdrage leveren aan de digitalisering van het mkb in Overijssel in alle sectoren, waaronder de zwaar door de coronacrises getroffen gastvrijheidsector, retail en cultuursector.

Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • a. aanschaf van producten of diensten voor digitale dienstverlening en/of digitale verkoop die direct bijdragen aan het vergroten van omzet en/of marktbereik, niet zijnde reclame- of advertentiekosten;
  • b. onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen, digitale diensten en processen dan wel het verbeteren van bestaande producten, diensten of (productie)processen door toepassing van digitalisering.


De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 500 en een maximum van € 2500 per aanvrager voor activiteit a en een maximum van € 10.000 per aanvrager voor activiteit b.

Terug naar overzicht