Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
24

Friese Vestigingsregeling: eerste onderneming ontvangt financiering loonkosten

In maart startte de provincie Friesland met de 'Vestigingsregeling', bestemd voor Friese ondernemers die nieuwe bedrijfsactiviteiten in Fryslân willen starten en voor bedrijven buiten Fryslân die zich in de provincie willen vestigen. In totaal is € 4 miljoen beschikbaar, deels subsidie en deels lening. Wierda Hybrid Technologies in Joure is het eerste bedrijf dat een bijdrage uit de regeling ontvangt: voor de extra banen die zij creëert, ontvangt zij € 60.000 subsidie.

Wierda gaat een nieuw product introduceren en produceren: een merkonafhankelijk systeem waarmee elke opbouw op vrachtwagens elektrisch kan worden aangedreven. De verwachting is dat bij de onderneming binnen drie jaar twaalf structurele arbeidsplaatsen ontstaan.

Aanvragen voor de provinciale Vestigingsregeling kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2017. Behandeling van de aanvragen vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Er is subsidie beschikbaar voor de financiering van loonkosten van € 5.000 per fte groei, met een maximum van € 100.000. Bedrijven met meer dan 10 arbeidsplaatsplaatsen kunnen 50% van de vestigingskosten bij de provincie lenen, tot een maximum van € 1 miljoen.

Terug naar overzicht