Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
24

Eerste call for projects INTERREG Europe open

De eerste call for project proposals voor het programma INTERREG Europe is geopend. Aanvragen kunnen tot en met 31 juli 2015 worden ingediend. Er is een budget gereserveerd van circa € 107,5 miljoen. Projectkosten worden tot maximaal 85% gefinancierd. De online indientool is vanaf 29 juni beschikbaar. De templates voor de 'letter of support' en de 'samenwerkingsovereenkomst' zijn niet gewijzigd. Aanvragers die de conceptversies hebben gebruikt, kunnen deze bij de aanvraag indienen.

Tot en met 3 juli 2015 kunnen lead-partners via het Internationale Secretariaat schriftelijke feedback krijgen op hun projectidee. Na die datum kan er telefonisch contact opgenomen worden met het secretariaat in Lille over specifieke vragen rondom het online-proces van het indienen van de projecten.
De Nederlandse contactpersonen van INTERREG Europe bij RVO zijn tot 21 juli 2015 te bereiken voor adviesvragen.

INTERREG-Europe ondersteunt kennisopbouw en kennisuitwisseling tussen regionale overheden en andere (regionale) spelers, om zo het beleid, beleidsinstrumenten en programma's voor regionale ontwikkeling (met name het structuurfondsprogramma) te verbeteren. INTERREG-Europe financiert twee soorten acties:
• Samenwerkingsprojecten: Een partnerschap van publieke overheden uit verschillende EU-landen die 3 tot 5 jaar samenwerken en uitwisselen rond een specifiek beleidsthema;
• Kennisplatforms per thema. Het internationale secretariaat werkt hierin samen met één expertteam per thema. Deze expertteams worden via een aanbesteding geworven. Kennisplatforms gaan diensten en producten voor de regio's aanbieden.

Terug naar overzicht