Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
24

Verdeling Nederlands budget vanuit Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij bekend

Op 12 juni 2014 heeft de Europese Unie het voor Nederland beschikbare budget vanuit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) bekendgemaakt. Voor de totale looptijd van het fonds is, inclusief de cofinanciering vanuit Nederland circa € 130 miljoen beschikbaar. Staatssecretaris Dijksma heeft de Tweede Kamer geïnformeerd, hoe dit bedrag over de hoofdthema's zal worden verdeeld.

De belangrijkste doelstelling van het EFMZV is het bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstellingen van het hervormde Gemeenschappelijke visserijbeleid. In een eerdere kamerbrief liet de staatssecretaris al weten, het instrumentarium in te willen zetten op de hoofdtthema's: invoering van de aanlandplicht, de verdere verduurzaming van de visserij- en aquacultuur en de verbetering van de rendementen in de visketen.

In een nieuwe kamerbrief geeft de staatssecretaris de nadere verdeling van het budget voor de Maatregelen EFMZV 2014-2020 aan. Voor Innovatie is in totaal € 35,4 beschikbaar. Voor samenwerking is € 6 miljoen gereserveerd en voor Investeringen in totaal € 20 miljoen. Daarnaast zijn er door de Europese Unie nog een aantal budgetten voor speciale doelen vastgesteld, waaronder Controle en handhaving (€ 23,7 miljoen) en Datacollectie (€ 31,3 miljoen).

Terug naar overzicht