Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
24

Overijssel krijgt nieuwe Cultuurprijs

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en OverUIT hebben besloten, gezamenlijk het initiatief te nemen voor de Cultuurprijs Overijssel 2014. Voorheen werden er door beide partijen afzonderlijk prijzen op dit gebied uitgereikt. De winnaar van de nieuwe Cultuurprijs zal op 18 september 2014 bekend worden gemaakt.

Tot vorig jaar reikte het Cultuurfonds een Oeuvreprijs uit en OverUIT, het gezamenlijke platform van RTV Oost, de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia een Kunstprijs voor het beste initiatief op cultureel gebied. Vanaf dit jaar wordt een gezamenlijke prijs uitgereikt, met als doel de verschillende kunst- en cultuurvormen in de provincie onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

De shortlist zal begin september door de jury bekend worden gemaakt. Hierbij telt ook de mening van het publiek nadrukkelijk mee. Zij kunnen, via een stemmodule op de themapagina, vanaf 4 september hun stem uitbrengen en zo mee beslissen, wie de winnaar gaat worden van de Cultuurprijs. Er zal tevens een Cultuurprijs voor jong talent worden uitgereikt. Ook hiervoor kan gestemd worden door het publiek.

Terug naar overzicht