Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
24

Nieuwe NWO oproep Creatieve Industrie - Thematisch onderzoek

Bij NWO kunnen tot en met 4 november 2014 aanvragen worden ingediend binnen NWO Creatieve Industrie - thematisch onderzoek, één van de financieringsinstrumenten binnen het programma Creatieve Industrie. Financiering kan worden aangevraagd door ervaren gepromoveerde onderzoekers. Samenwerking tussen kennisinstellingen en private partijen is een voorwaarde binnen deze ronde, waarvoor € 3 miljoen beschikbaar is. De call richt zich specifiek op ICT en Geesteswetenschappen.

NWO wil met de call haar bijdrage aan de stimulering van Publiek-Private Samenwerking (PPS) in de topsector Creatieve Industrie leveren, zoals vastgelegd in het Innovatiecontract Creatieve Industrie. Bedrijven en kennisinstellingen moeten gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen om tot innovaties te komen.

De deelnemende onderneming of ondernemingen dragen gezamenlijk minimaal 30% en maximaal 50% van de totale projectkosten, waarvan minimaal 15% in cash. NWO draagt het overige deel van de projectkosten. De totale projectkosten liggen tussen de € 750.000 en € 2.250.000. Bedrijven kunnen een deel van hun aandeel in de projectkosten in-kind bijdragen.

Er volgen in 2015 nog twee deadlines, namelijk 2 april en 4 augustus.

Terug naar overzicht