Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
24

Aangekondigde calls binnen NWO Creatieve Industrie

In de nieuwsbrief Special Issue Creatieve industrie van NWO Geesteswetenschappen wordt een overzicht geboden van de actuele ontwikkelingen binnen het NWO programma Creatieve industrie. Hierin onder andere een aantal aangekondigde calls, namelijk Human Capital: 21e eeuwse vaardigheden, Call ontwerpende disciplines en de internationale call Humanities in the European Research Area (HERA). De calls openen naar verwachting dit najaar.  

NWO ontwikkelt samen met het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) een onderzoeksprogramma van minimaal € 1,5 miljoen, onder meer in aansluiting op de Human Capital Agenda van de Creatieve Industrie. De call richt zich op onderzoeksvoorstellen naar de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden en zal naar verwachting dit najaar open gaan. 

De call voor ontwerpende disciplines is gericht op de sectoren architectuur, mode en design. Binnen de call zal gewerkt worden met specifieke kwaliteitsindicatoren voor ontwerpend onderzoek. Ook deze call zal dit najaar geopend worden.

Het HERA netwerk bereidt een grote transnationale call voor waarover in het najaar meer gepubliceerd zal worden. Meer informatie is hier te vinden.

Het programma voor de Creatieve industrie richt zich op het toegankelijk maken van kennis voor de creatieve industrie en het tot stand brengen van verbindingen tussen wetenschap en praktijk. NWO investeert € 19,5 miljoen in de Topsector Creatieve Industrie. Wetenschappers krijgen daarmee de kans om samen met het bedrijfsleven een wetenschappelijke basis onder de creatieve industrie te leggen.

Terug naar overzicht