Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
24

Deelbudget Vouchers IkBenDrentsOndernemer.nl uitgeput

De provincie Drenthe meldt dat één van de subsidieplafonds binnen de Uitvoeringsregeling Vouchers IkBenDrentsOndernemer.nl (IBDO2DR) is bereikt.

Het gaat om het plafond voor 'optie 1' (onderzoek met een maximum van € 2000). Aanvragen voor deze optie is momenteel niet meer mogelijk.

De regeling heeft tot doel om de Drentse economie te stimuleren. Drentse mkb-ondernemers worden door het inhuren van een kennisleverancier gestimuleerd tot groei, innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt. De aanvrager kan kiezen uit twee soorten subsidies:

  • optie 1: de hoogte van de subsidie wordt bepaald door de hoogte van de subsidiabele kosten van het onderzoek met een maximum van € 2000 waarbij de aanvrager zorg draagt voor een eigen bijdrage van € 500;
  • optie 2: de hoogte van de subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5000 waarbij de aanvrager zorg draagt voor een eigen bijdrage die minimaal net zo hoog is als de verstrekte subsidie.


Aanvragen voor beide opties kunnen in principe doorlopend tot en met 31 december 2021 worden ingediend bij de provincie Drenthe, maar voor optie 1 is aanvragen pas weer mogelijk indien extra budget beschikbaar wordt gesteld.

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/loket/subsidieloket/alle-subsidies/@125418/voucherregeling/

Terug naar overzicht