Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
24

Verlenging van Overijssels Noaberschapsfonds op komst

Eind 2014 stelden de Overijsselse Provinciale Staten (PS) € 1 miljoen beschikbaar ten behoeve van het ondersteunen van 200 sociaal maatschappelijke organisaties die de lokale samenhang in Overijssel duurzaam versterken. Het Oranje Fonds (ORANJE) richtte vervolgens met behulp van deze bijdrage samen met de provincie het Overijssels Noaberschapsfonds op. Het betrof een zogeheten Fonds op Naam van het Oranje Fonds.

De subsidie voor het Overijssels Noaberschapsfonds gold voor een periode van december 2014 tot januari 2024. Dit houdt in dat de samenwerking met het fonds inmiddels beëindigd is. Daarom hebben GS nu besloten PS te informeren over de resultaten van het Overijssels Noaberschapsfonds 2014-2024.

Het Overijssels Noaberschapsfonds ondersteunt sociaal maatschappelijke organisaties die de lokale samenhang duurzaam versterken. De afgelopen tien jaar zijn 211 toekenningen vanuit het fonds gedaan. Het Oranje Fonds is vanwege de samenwerking die GS met het fonds is aangegaan inzake het Overijssels Noaberschapsfonds verplicht minimaal hetzelfde bedrag te investeren als de provincie. Hierdoor ontstaat een multiplier effect.

Onder andere vanwege de resultaten van de afgelopen periode en de multiplier zijn GS voornemens om het Overijssels Noaberschapsfonds voor een periode van vijf jaar te verlengen.

Zie ook: https://overijssel.notubiz.nl/modules/1/Ingekomen%20stukken/938326

Terug naar overzicht