Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
24

Overijssel komt met nieuwe regelingen en openstellingen

Het gaat om de volgende nieuwe regelingen:

  • de Subsidieregeling tijdelijke impuls groene en blauwe diensten Overijssel. Met deze regeling wordt een extra impuls gegeven aan de aanleg en het langjarige beheer van groenblauwe landschapselementen in Overijssel. De Stichting Groenblauwe Diensten Overijssel gaat de aanvragen coördineren;
  • de Subsidieregeling taalroute naar werk. Werkgevers die met een laaggeletterde kandidaat een arbeidsovereenkomst zijn aangegaan voor minimaal twaalf maanden en minimaal twaalf uur per week, kunnen op basis van deze regeling een subsidie aanvragen van maximaal € 3000 voor de begeleiding van de kandidaat en voor scholing in basisvaardigheden.

Verder hebben GS besloten de Subsidieregeling leren, ontmoeten en netwerken (USOVLON) opnieuw open te stellen. De regeling is bedoeld voor culturele organisaties, die met behulp van subsidie hun ondernemerschap kunnen versterken door bijvoorbeeld externe deskundigheid in te huren voor het opstellen van een bedrijfsplan. Ook kunnen zij met de subsidie investeren in het vrijwilligerswerk binnen hun organisatie.

Ten slotte is het Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2022 ook nog op een aantal andere onderdelen gewijzigd. Zo worden nog meer regelingen opnieuw opengesteld en er zijn nieuwe subsidieplafonds vastgesteld.

Meer informatie volgt na publicatie van de wijziging in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://overijssel.notubiz.nl/modules/1/Ingekomen%20stukken/938326

Terug naar overzicht