Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
24

Hartstichting introduceert nieuwe Dekkerbeurs voor Team Science

Doel van deze nieuwe beurs is om technologische innovaties te ontwikkelen die een oplossing bieden voor een cardiovasculaire uitdaging. De beurs stimuleert het opzetten en uitbouwen van samenwerking tussen technische onderzoekers en onderzoekers met klinische taken. Deze beurs wordt door twee personen samen aangevraagd en is bedoeld voor onderzoekers die aan het begin van hun zelfstandige onderzoekscarrière staan.

De aanvraag moet worden ingediend door een duo van aanvragers (één hoofdaanvrager), afkomstig van verschillende (kennis)instellingen. In dit team worden de volgende twee profielen gecombineerd:

  • Technisch onderzoeker: een onderzoeker die recent gepromoveerd is (maximaal drie jaar geleden) met expertise op het gebied van een (of meerdere) van de acht categorieën van medische technologie die beschreven staan in de Cardiovasculaire Technische Onderzoeksagenda. Deze onderzoeker heeft geen klinische taken;
  • Onderzoeker met klinische taken: een onderzoeker met een afgeronde academische opleiding die zich wil specialiseren in een klinisch vak met een duidelijke relevantie voor hart- en vaatziekten. Tijdens het onderzoek heeft de onderzoeker klinische taken en/of is hij/zij in opleiding tot een klinisch vak.

Het onderzoek richt zich op de preventie, opsporing, behandeling of genezing van hart- en vaatziekten en draagt bij aan het reduceren van de ziektelast door hart- en vaatziekten door het gebruik van technologische toepassingen. De aanvraag draagt bij aan het ontwikkelen van een technologische oplossing voor een cardiovasculaire uitdaging.

De subsidie bedraagt maximaal € 650.000 (naar rato te verlagen bij een projectduur korter dan drie jaar). De beurs biedt financiële ondersteuning voor personeelskosten en overige kosten voor een periode van minimaal twee en maximaal drie jaar. Onder overige kosten kunnen uitsluitend gespecificeerde verbruiksgoederen en/of proefdieren die direct noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het onderzoek worden aangevraagd. De volgende kosten komen zeker niet voor vergoeding in aanmerking:

  • apparatuur (computers, meetapparatuur, analyseapparatuur, enzovoort);
  • algemene (laboratorium) faciliteiten (overhead) en de hieruit voortvloeiende kosten (hieronder vallen onder andere opleidingskosten en reiskosten personeel);
  • software en dergelijke;
  • publicatiekosten.

De deadline voor 2024 is 2 juli 2024. In 2024 zijn twee Team Science beurzen beschikbaar. 

Terug naar overzicht