Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
24

Fonds Product Development Partnerships III opengesteld

In de periode 2006-2009 en 2011-2014 heeft het ministerie van Buitenlandse zaken uitgebreid ervaring opgedaan met de financiële ondersteuning van PDP’s (Fonds Product Development Partnerships). Het PDP-model is bewezen succesvol om een toename van R&D en innovatie te stimuleren, op het gebied van de bestrijding van aan armoede gerelateerde ziekten en aandoeningen met betrekking tot seksuele en reproductieve gezondheid. De minister stelt daarom opnieuw een budget beschikbaar van € 86,3 miljoen.

De voor het Fonds PDP’s III beschikbare middelen worden ingezet voor de ontwikkeling of verbetering van producten gericht op het behandelen of voorkomen van aan SRGR en/of armoede-gerelateerde ziekten en aandoeningen, op die gebieden waar financiële ondersteuning van de Nederlandse overheid een duidelijke meerwaarde heeft. Het gaat daarbij om producten ten behoeve van:

• Bevordering van seksuele en reproductieve gezondheid;

• Behandeling, preventie en diagnostiek van aan armoede gerelateerde ziekten;

• Behandeling, preventie en diagnostiek van potentiële nieuwe en terugkomende epidemieën.
Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 12 juni 2015.


Op 22 mei 2015 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een voorlichtingsbijeenkomst. U kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven via PDP@rvo.nl. De exacte tijd en plaats wordt aangekondigd op https://english.rvo.nl .Het verslag van deze bijeenkomst wordt gepubliceerd op internet via deze site. Aanvullende vragen kunt u per e-mail indienen via PDP@rvo.nl tot uiterlijk 10 juni 2015, waarna de vragen geanonimiseerd beantwoord worden door middel van publicatie via bovengenoemde internetsite.

Terug naar overzicht