Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
24

Extra investering van € 68 miljoen voor economie en werk in Den Haag

De gemeente Den Haag wil een bedrag van € 68 miljoen uittrekken voor het versterken van de economie in de stad en om meer mensen aan het werk te krijgen. De wethouders Van Engelshoven (Kenniseconomie en Internationaal), Baldeswingh (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Klein (Economie en Havens) hebben hiervoor een plan gepresenteerd, waarmee dit kan worden gerealiseerd.

De investeringen hebben betrekking op het midden- en kleinbedrijf en startende ondernemers (€ 25 miljoen), een economisch structuurfonds (€ 20 miljoen) en maatregelen om mensen aan het werk te helpen (€ 23 miljoen, waarvan € 12 miljoen voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid). Deze extra investeringen moeten zorgen voor 10.000 nieuwe banen in Den Haag. Men wil er tevens voor zorgen dat mensen in een kwetsbare positie meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Hiervoor komt een pakket maatregelen waarmee 3.000 banen moeten worden gerealiseerd.

De ambitie is om Den Haag tot een plek te maken waar mensen willen wonen, werken en studeren. Daarnaast is het streven Den Haag te maken tot een vestigingsplaats voor grote bedrijven en ‘startups' van beginnende, innovatieve ondernemers of samenwerkende bedrijven. Den Haag moet daarnaast uitgroeien tot internationale congresstad en gewilde toeristische bestemming. Om dit alles te realiseren, zoeken B&W van Den Haag samenwerking met werkgevers, ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen, initiatiefnemers in de wijken en partners in de regio

Terug naar overzicht