Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
24

Europese migratie- en veiligheidsfondsen: Nationaal programma Asiel- en Migratiefonds goedgekeurd

De Europese Commissie is akkoord met de nationale doelstellingen die Nederland wil bereiken met de uitvoering van de subsidieregeling AMIF (Asiel- en Migratiefonds). Op 19 maart jl. heeft de Commissie het nationaal programma AMIF formeel goedgekeurd. De subsidieregeling Migratie- en Veiligheidsfondsen (MVF) 2014-2020 kan aangevraagd worden op basis van de ministeriële regeling die begin april wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

In de nieuwe begrotingsperiode bestaan de Europese migratie- en veiligheidsfondsen uit het Asiel- en Migratiefonds (AMF) en het fonds voor de Interne Veiligheid (ISF). De huidige vier migratiefondsen verdwijnen.

Overigens organiseerden het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Agentschap SZW op 11 februari jl. een consultatie- en informatiebijeenkomst over de Europese migratie- en veiligheidsfondsen 2014-2020. Tijdens deze bijeenkomst is de conceptregeling Asylum, Migration and Integration Fund (AMIF) en Internal Security Fund (ISF) besproken. Agentschap SZW heeft de presentaties en vragen en antwoorden over de fondsen online ter beschikking gesteld.

Terug naar overzicht