Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
24

Hersenstichting - Oproep onderzoeksprogramma 'Snel Beter Behandelen' (€ 300.000)

De Hersenstichting roept op tot het indienen van onderzoeksvoorstellen binnen het programma 'Snel Beter Behandelen'. Vooraanmeldingen kunnen worden ingediend tot en met 23 maart 2015. Het nieuwe onderzoeksprogramma ‘Snel Beter Behandelen’ is gericht op het optimaliseren van bestaande behandelingen en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen, die binnen vijf jaar in de kliniek toegepast kunnen worden. Voor de ronde van 2015 is er een budget beschikbaar van € 900.000.

De insteek is om huidige behandelmogelijkheden voor patiënten met hersenaandoeningen te verbeteren en een zo groot mogelijke gezondheidswinst voor patiënten te realiseren. Het programma richt zich nadrukkelijk op toegepast klinisch onderzoek naar de effectiviteit van therapeutische interventies. De betrokkenheid van ervaringsdeskundigen (patiënten) bij het schrijven en opzetten van de studie is één van de voorwaarden.

De Hersenstichting heeft gekozen voor een subsidievorm met een nadrukkelijke mogelijkheid voor projecten met cofinanciering. Het aan te vragen bedrag is minimaal € 50.000 en maximaal € 300.000. De subsidie dekt in principe de salariskosten van de onderzoekers en de onderzoekskosten. Cofinanciering kan van de eigen universiteit, samenwerkingspartners in academia, 1ste of 2e lijn of bedrijfsleven afkomstig zijn. Cofinanciering kan ook tot stand komen door partnering met andere fondsen of bijvoorbeeld ZonMw.

Terug naar overzicht