Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
24

Eerste oproep gepubliceerd voor The Art of Impact: kunstprojecten met maatschappelijke impact

Tot en met 17 april 2015 kunnen voorstellen worden ingediend voor 'The Art of Impact'. Dit is een open oproep met als het doel het stimuleren van nieuwe kunstprojecten, die een duidelijke impact hebben op maatschappelijke thema’s en vraagstukken. In het bijzonder richt de oproep zich op de thema’s leefbare wijk en stad; energie en klimaat; zorg en welzijn; en (circulaire) economie. Naast deze eerste oproep volgt nog een tweede open oproep in het najaar van 2015. In totaal is € 4 miljoen beschikbaar voor ongeveer 80 projecten.

'The Art of Impact' roept kunstenaars (beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters, podiumkunstenaars, filmmakers), ontwerpers, bemiddelaars, instellingen en opdrachtgevers binnen én buiten de culturele sector op om voorstellen in te dienen die de relatie tussen kunst en maatschappij verkennen, versterken en beter zichtbaar maken. Een voorstel kan individueel of gezamenlijk met een (andere) kunstenaar, ontwerper, bemiddelaar, opdrachtgever, instelling, organisatie of bedrijf worden aangevraagd. De voorkeur uit naar samenwerkingen of samenwerkingsvormen tussen de kunsten en andere maatschappelijke domeinen, of tussen verschillende kunstdisciplines.

Cofinanciering is verplicht. Bij de beoordeling wordt afhankelijk van de aard en omvang van het project verwacht dat een aanvrager alles in het werk stelt om medefinanciering door derden te verkrijgen of een eigen bijdrage levert. De gevraagde bijdrage dient in een aanvaardbare verhouding te staan tot de totale begroting en de bijdragen van derden.

Terug naar overzicht