Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
24

€ 17,8 miljoen extra voor lopende ESF-projecten jeugdwerkloosheid

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meldt dat € 17,8 miljoen extra beschikbaar komt voor de nu lopende acties, die gericht zijn op de bestrijding van jeugdwerkloosheid in Nederland. Het gaat om Europese middelen die op verzoek van Klijnsma nog dit jaar kunnen worden ingezet voor de ESF-Actie Jeugdprojecten bij 35 centrumgemeenten. Het betreft hier projecten die onderdeel uitmaken van de regionale aanpak jeugdwerkloosheid.

Vorig jaar ontvingen de centrumgemeenten circa € 41 miljoen uit het Europees Sociaal Fonds om initiatieven te ondersteunen, die speciaal gericht zijn op jongeren die als gevolg van de crisis zonder werk zitten. De acties zouden halverwege dit jaar aflopen, maar worden nu verlengd tot uiterlijk 1 november 2015 in verband met de extra subsidie die beschikbaar komt. De ESF-bijdrage aan de projecten wordt ambtshalve verhoogd van 40% naar 60%. Gemeenten krijgen door deze extra looptijd en financiële armslag meer mogelijkheden om hun projecten ten volle te realiseren.

Klijnsma zal het nieuws over de extra middelen openbaar maken op de Europese banendag die vandaag op Twitter wordt georganiseerd, aldus het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De wijzigingen in de ESF-regeling zijn ook officieel gepubliceerd in de Staatscourant.

Terug naar overzicht