Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

ZonMw-oproep voor informatievoorziening kanker en werk

Doel van de oproep is optimalisatie van het werkhervattingsproces bij of na kanker. De subsidie kan worden aangevraagd voor het bundelen, toegankelijk maken en bevorderen van het gebruik van bestaande kennis.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een multidisciplinair consortium. Dit consortium kan tijdens het voortraject van de oproep gevormd worden. Het samenwerkingsverband moet bestaan uit minimaal vijf relevante partijen:

  • Nederlandse onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht;
  • patiëntenorganisatie en/of werknemersorganisatie;
  • werkgeversorganisatie of brancheorganisatie;
  • zorgprofessional gespecialiseerd in oncologie én arbeidsgerelateerde zorg;
  • organisatie gespecialiseerd in ziekteverzuim of re-integratie (bijvoorbeeld inkomens/zorgverzekeraar, arbodienst, re-integratiebureau).

Het doel van de oproep is dus om de informatievoorziening over kanker en werk te verbeteren voor (ex)patiënten, werkgevers en zorgprofessionals. Het gaat hierbij om het bundelen, toegankelijker maken en stimuleren van de benutting van kennis over ondersteuning bij werkbehoud bij en na kanker. Om zo de huidige versplintering van de informatievoorziening rondom kanker en werk tegen te gaan en de verbinding tussen werk en zorg te versterken. Dit draagt bij aan de verbetering van het behoud van werk en werkhervattingsproces. Bij het verbeteren van de informatievoorziening, dienen ook de volgende thema’s te worden betrokken:

  • empowerment van de (ex)patiënten;
  • voorkomen van langdurige uitval;
  • verbinding tussen arbeidsgerelateerde en curatieve zorg vanaf het moment van diagnosestelling tot aan behandeling en therapie.

De subsidie bedraagt maximaal € 1,1 miljoen voor een project met een looptijd van maximaal 18 maanden. De subsidie wordt toegekend aan één consortium. Aanvragen kunnen tot en met 26 maart 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Informatiebijeenkomst
Op 8 februari 2024, van 11.00 tot 12.00 uur, organiseert ZonMw een online informatiebijeenkomst over de oproep (via Teams). Tijdens de bijeenkomst wordt meer informatie verstrekt over de oproep en de procedure (wie, wat wanneer en hoe). Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden kan voor de bijeenkomst kan hier: https://www.zonmw.nl/nl/agenda/informatiebijeenkomst-multidisciplinair-consortium-kanker-en-werk

Terug naar overzicht