Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

Veel interesse voor beëindigingsregelingen veehouderij

De grote interesse voor de Lbv en de Lbv-plus blijkt uit het aantal aanvragen. Tot nu toe hebben 1262 agrarisch ondernemers een aanvraag gedaan voor één van beide regelingen, aldus Van der Wal. De minister meldt ook de Lbv-plus te willen verlengen tot het einde van 2024. Daarnaast wil zij meer geld beschikbaar stellen voor de Lbv en de Lbv-plus. Of dit extra budget er komt, hangt af van goedkeuring van het parlement en de Europese Commissie.

Nieuwe regeling voor kleinere sectoren
Voor veehouders die buiten de Lbv en de Lbv-plus vallen maar hun bedrijf ook willen beëindigen, wordt volgens de minister momenteel gewerkt aan een nieuwe beëindigingsregeling: de 'Lbv voor kleinere sectoren'. Daarvoor is nog wel toestemming nodig van de Europese Commissie.

Persoonlijke ondersteuning
Veehouders die nadenken over de toekomst van hun veehouderij, kunnen ook persoonlijke ondersteuning krijgen van een zaakbegeleider. Deze luistert, denkt mee en brengt mogelijkheden in beeld. Tot nu toe hebben 509 veehouders ondersteuning van een zaakbegeleider aangevraagd, zo meldt Van der Wal.

SABE-adviesvouchers
Van de veehouders die onder de aanpak piekbelasting vallen, hebben er bovendien 378 een SABE-adviesvoucher voor veehouderijen met piekbelasting aangevraagd. Met zo'n voucher op basis van de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE) krijgen zij tot € 1500 subsidie voor een advies over de toekomst van hun bedrijf.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen rond de aanpak piekbelasting op: https://www.rvo.nl/nieuws/aanpak-piekbelasting-voortgang, https://www.rvo.nl/nieuws/aanpak-piekbelasting-plannen en https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2024Z00904&did=2024D02151

Terug naar overzicht