Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

Nieuwe ZonMw-subsidierondes palliatieve zorg op komst

Subsidieronde implementatie interventie Compassion
Binnen deze subsidieronde kan subsidie worden aangevraagd voor de interventie Compassion. Compassion is een werkwijze gericht op het verbeteren van palliatieve zorg voor mensen met COPD. De implementatie van Compassion levert bij mensen met COPD onder andere tijdige identificatie van de palliatieve fase op en zorgt voor zorg die aansluit bij de wensen en behoeften.

Met de oproep ondersteunt ZonMw zorginstellingen bij de implementatie en borging van de interventie Compassion. Met de subsidie kunnen medewerkers worden getraind om Compassion te implementeren en kunnen implementatie- en borgingsactiviteiten worden uitgevoerd.

In deze ronde kunnen Nederlandse zorginstellingen, samenwerkingsverbanden van Nederlandse zorginstellingen of zorgnetwerken een stimuleringssubsidie aanvragen van maximaal € 35.000. Aanvragen kunnen tot medio mei 2024 worden ingediend, waarbij het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' geldt. 

Subsidieronde onderzoek naar kinderpalliatieve zorg
Deze subsidieronde draagt bij aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de kinderpalliatieve zorg in Nederland. ZonMw biedt ruimte aan onderzoek naar welke kinderen in aanmerking komen voor palliatieve zorg en welke zorgpaden deze kinderen doorlopen. Daarnaast is er ruimte voor het ontwikkelen van kwaliteitsindicatoren voor specifiek de kinderpalliatieve zorg. Aanvragen kunnen tot medio april 2024 worden ingediend.

Subsidieronde onderzoek naar passende palliatieve zorg
Met deze subsidieronde wil ZonMw ruimte bieden aan onderzoek op het gebied van de palliatieve zorg, dat een duidelijke, aantoonbare meerwaarde heeft ten opzichte van reeds bestaande kennis en/of interventies. Het gaat om ontbrekende kennis en/of nieuw te ontwikkelen interventies die nodig zijn voor de verbetering van de dagelijkse praktijk in de palliatieve zorg. Aanvragen kunnen tot medio mei 2024 worden ingediend.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de drie nu aangekondigde oproepen op: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/vooraankondiging-nieuwe-subsidierondes-palliatieve-zorg-het-voorjaar-van-2024

Over het programma
Met het programma Palliantie II zet ZonMw zich in voor een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Dit door het stimuleren van verbeteringen in de palliatieve zorg, door samen met partijen uit beleid, onderzoek, praktijk en het onderwijs te investeren in kennisontwikkeling, verdere professionalisering van de palliatieve zorg en kennisbenutting van ontwikkelde resultaten.

Terug naar overzicht