Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

Mondriaan Fonds opent open oproep 'Kunst Media' 2024

Met de oproep wil het fonds de betrokkenheid bij en het gesprek over de hedendaagse beeldende kunst in Nederland bevorderen. De oproep wordt gericht op de productie van projecten die de dialoog over beeldende kunst binnen het professionele veld of die tussen het veld en publiek op gang brengen.

Steun kan bijvoorbeeld worden aangevraagd door een uitgever die de dialoog over beeldende kunst binnen het professionele veld op gang wil brengen, een curator met het idee voor een reeks artikelen over hedendaagse beeldende kunst voor een breder publiek, of een contentmaker die de betrokkenheid van het publiek bij beeldende kunst wil vergroten.

Steun is beschikbaar voor te publiceren uitingen in geschreven en/of gesproken woord. Het kan gaan om (een reeks) artikelen of longreads voor (online) tijdschriften, kranten, social-mediakanalen en /of andere online platforms, zoals een podcast.

De maximale bijdrage van het Mondriaan Fonds is 90% van de subsidiabele kosten. De bijdrage hangt af van het plan:

  • een vaste bijdrage voor een werkperiode in binnen- of buitenland, variërend van één tot maximaal zes maanden. Het standaardbedrag is € 2255 per maand;
  • een flexibele bijdrage is mogelijk voor een periode van maximaal twaalf maanden.

De deadlines in 2024 zijn 29 februari 2024 en 12 september 2024.

Zie voor meer informatie: https://www.mondriaanfonds.nl/subsidie-aanvragen/regelingen/open-oproep-kunst-media/

Terug naar overzicht