Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

Miljoenen extra voor cultureel erfgoed in Zeeland

Met dat bedrag worden onder andere boerderijen, kerken en molens opgeknapt, kan er meer aandacht worden gegeven aan het behouden van historische ambachten én wordt er ingezet op het beter zichtbaar maken van Zeeuws Erfgoed. Dit is een greep uit de activiteiten van het nieuwe Bestedingsprogramma Erfgoed 2024-2027, dat op 23 januari 2024 is vastgesteld door de provincie Zeeland.

Het doel van het bestedingsprogramma is zorgen voor een breder gedragen en beter gebruikt erfgoed. Er wordt de komende jaren ingezet op het besef van waarde van erfgoed, ervoor zorgen dat de basis op orde komt, en vernieuwing en verbreding van erfgoed.

Naast extra subsidies voor gebouwd erfgoed en aandacht voor oude ambachten, wordt geïnvesteerd in archeologie. Er komt meer archeologisch onderzoek op plekken in Zeeland die eerder niet voor de hand lagen en een impuls voor de digitale toegankelijkheid van het archeologisch depot. Ook is het zichtbaar maken van erfgoed een belangrijk onderdeel uit het bestedingsprogramma. Zo komt er meer geld beschikbaar voor participatie, educatie en communicatie.

Zie ook: https://www.zeeland.nl/actueel/provincie-stelt-2-miljoen-euro-extra-beschikbaar-voor-cultureel-erfgoed-zeeland

Terug naar overzicht