Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

Kwart miljoen voor innovatieve dierwelzijnsprojecten

Waar het fonds voorheen met jaarthema's werkte, richt het zich dit jaar op het hart van zijn missie: de bevordering van het welzijn van landbouwhuisdieren. Alle voorstellen tot concrete verbetering van het welzijn van dieren in de veehouderij in Nederland – of het nu gaat om bejegening, leefomstandigheden of transport – worden door het fonds met veel belangstelling tegemoet gezien.

Voorstellen mogen niet ten koste gaan van onder andere het verdienmodel van de boer én de leefomgeving. Deelnemers kunnen dit jaar tot € 100.000 steun aanvragen voor een project, dubbel zoveel als vorig jaar.

De jaarlijkse financieringsronde van het Barth-Misset Fonds bestaat uit twee stappen: een vooraanvraag en een definitieve aanvraag. Uit de vooraanvragen die tot en met 19 maart 2024 (23:59 uur) kunnen worden ingediend, selecteert de adviesgroep van het fonds de meest veelbelovende voorstellen. Uiterlijk 19 april 2024 maakt het fonds bekend welke dat zijn. Deze voorstellen krijgen toegang tot de tweede en definitieve ronde.

Deelnemers aan de tweede ronde worden gevraagd een uitgebreid projectdossier in te dienen. De deadline voor het indienen van een definitieve aanvraag is 24 mei 2024 (23:59 uur). Het Barth-Misset-bestuur kiest uit de definitieve aanvragen de te financieren projecten en laat zich daarbij leiden door de aanbevelingen van de adviesgroep. De bekendmaking van de uitslag van de tweede ronde volgt uiterlijk 15 juli 2024.

Kijk voor meer informatie op: https://www.barthmissetfonds.nl/financieringsronde/een-aanvraag-doen

Terug naar overzicht