Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
24

Aanpassing NWO-programma Aspasia op komst

Het Aspasia-programma van NWO wordt aangepast. Aanleiding is dat NWO haar subsidiebeleid gaat focussen op de vijf overkoepelende financieringslijnen.

Ten eerste zal het beschikbare budget worden aangepast naar € 4,2 miljoen. De premie voor gehonoreerde Vidi- en Vici-aanvragers gaat € 40.000 bedragen en de premie voor aanvragers die de beurs niet ontvingen maar wel als zeer goed of excellent werden beoordeeld, wordt € 120.000. Hiermee kunnen naar verwachting ongeveer 50 Aspasia-kandidaten de premie ontvangen en blijft de premie beschikbaar voor zowel Veni- en Vici-laureaten als -kandidaten.

De wijzigingen zijn van kracht met ingang van de volgende ronde van het Aspasia-programma, die is gekoppeld aan de Vernieuwingsimpuls-ronde 2019 met besluitvorming in 2020.

Vanaf 2021 zal het beschikbare budget voor Aspasia € 3 miljoen bedragen. In de eerste helft van 2020 wordt in overeenstemming met de universiteiten een voorstel ontwikkeld over de inrichting van het Aspasia-programma vanaf 2021.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2020/01/aanpassing-aspasia-programma-in-het-kader-van-centralisatie-financieringslijnen.html

Over het programma
Het Aspasia-programma is gericht op een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de hogere wetenschappelijke rangen en stimuleert universiteiten om talentvolle vrouwelijke wetenschappers te bevorderen naar UHD of hoogleraar.

Terug naar overzicht