Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
23

ZonMw opent oproep 'Actieonderzoek Innovatieve Zorg'

ZonMw heeft de oproep 'Actieonderzoek Innovatieve Zorg' geopend.

Het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg draagt bij aan het beter leren aanpakken van actuele, complexe vraagstukken in de organisatie van zorg (sociale innovatie). Het gaat specifiek om vraagstukken in het kader van zorg op de juiste plek, aansluitend bij de behoeften van patiënten/cliënten/bewoners. Het doel van de nu gepubliceerde oproep is het stimuleren van professionals in zorgorganisaties om in samenwerking te leren over het verbeteren van de organisatie van zorg.

De subsidie wordt verstrekt voor een participatief onderzoek om in de praktijk te leren over de toepassing van veranderde zorgprocessen. Zorgprofessionals leren wat verder nodig is om tot betere zorg voor patiënten/cliënten/bewoners te komen, in samenwerking met patiënten/cliënten/bewoners, relevante zorgpartners, -bestuurders en andere relevante stakeholders. De financiering biedt ruimte voor:

  • experimenteren met een beoogde verbetering in een reeds ontwikkeld/bestaand zorgproces en deze specifiek met actieonderzoek onderzoeken;
  • leren hoe ze het zorgproces kunnen verbeteren en wat daarvoor nodig is van wie;
  • de opgedane kennis, leerpunten en vaardigheden over leren en verbeteren van de organisatie van zorg beschikbaar maken voor andere zorgorganisaties.


De hoofdaanvrager is verbonden aan een zorgorganisatie waarin men al werkt aan het verbeteren van zorgprocessen, bijvoorbeeld in de vorm van pilots. De belangrijkste relevante stakeholders/samenwerkingspartners zijn medeaanvrager(s).

Voor deze subsidieronde is in totaal € 1,5 miljoen beschikbaar. Het maximaal aan te vragen bedrag per subsidieaanvraag is € 150.000. De maximale duur van de projecten is 24 maanden. Voor deze subsidieronde geldt dat geen subsidie wordt verstrekt als afspraken tussen de samenwerkingspartners leiden of kunnen leiden tot het verlenen van onrechtmatige staatssteun.

Aanvragen kunnen tot en met 9 maart 2021, 14:00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/actieonderzoek-innovatieve-zorg/

Terug naar overzicht