Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
23

Twee ZonMw-oproepen binnen programma Sport en Bewegen

ZonMw heeft twee oproepen gepubliceerd in het kader van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen. Het gaat om de oproepen 'Implementatienetwerk Sport en Bewegen' en 'De sportende vmbo-jeugd heeft de toekomst; uitnodiging voor deelname aan sandpit'.

Implementatienetwerk Sport en Bewegen
Het doel van deze oproep is het opleiden van sport- en beweegonderzoekers binnen kennisinstellingen op het gebied van implementatie. Er wordt ingezet op een duurzaam implementatienetwerk sport en bewegen. Het te vormen implementatienetwerk zal bestaan uit onderzoekers van verschillende kennisinstellingen. De deelnemers brengen een implementatiecasus in waarbij een praktijkpartner is betrokken.

De hoofdaanvrager is een medewerker van eendoor de overheid bekostigde kennisinstelling. Per kennisinstelling kunnen maximaal twee aanvragen gehonoreerd worden. Per aanvraag kan maximaal € 80.000 aangevraagd worden. De looptijd is 2,5 jaar. Cofinanciering is verplicht en bedraagt minimaal 30% van de totale kosten. In totaal is er € 1.120.000 beschikbaar.

De activiteiten die gefinancierd worden bestaan voor het grootste deel uit personeelskosten. Een medewerker wordt voor 1 tot 1,5 dag in de week gefinancierd. Maximaal 10% van het budget kan besteed worden aan materiële of overige kosten. Aanvragen kunnen tot en met 2 maart 2021, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/implementatienetwerk-sport-en-bewegen/

De sportende vmbo-jeugd heeft de toekomst; uitnodiging voor deelname aan sandpit
Het doel van deze oproep is om de sportparticipatie van vmbo-jongeren te behouden en te vergroten. Daarvoor worden onderzoekers én praktijkprofessionals geselecteerd om innovatieve en creatieve onderzoeks- en implementatieonderzoeksprojecten te ontwikkelen. Het is expliciet de bedoeling dat vertegenwoordigers die werkzaam zijn met de doelgroep, bijvoorbeeld vmbo-docenten en buurtsportcoaches, en de vmbo-jongeren zelf, in samenspraak met onderzoekers en het maatschappelijk werkveld aan de slag gaan.

Om deel te kunnen nemen aan de sandpit dienen geïnteresseerden een aanvraag in voor deelname aan de sandpitworkshop. Na de sandpit-workshop zal één consortium de subsidieaanvraag doen, waarmee maximaal drie onderzoeksvoorstellen ontwikkeld kunnen worden. Het consortium werkt transdisciplinair en is kennisketenbreed, en zal een budget van € 1,4 miljoen kunnen aanvragen bij ZonMw.

Aanvragen voor deelname aan de sandpit kunnen worden ingediend door onderzoekers uit vier disciplines: sport en bewegen, organisatie en management, gedrag en maatschappij en techniek en digitalisering én praktijkprofessionals uit vier velden: sport en bewegen, onderwijs, techniek en digitalisering, overig. Aanvragen voor deelname aan de sandpit kunnen tot en met 9 maart 2021, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/de-sportende-vmbo-jeugd-heeft-de-toekomst-uitnodiging-voor-deelname-aan-sandpit/

Terug naar overzicht