Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
23

Steun voor aanpak erfgoedpanden in Gronings aardbevingsgebied

De provincie Groningen heeft de Subsidieregeling erfgoedpanden in een gebiedsaanpak provincie Groningen 2020 (EGGR) gepubliceerd.

Het doel van deze nieuwe regeling is om erfgoedpanden binnen een gebiedsaanpak in het aardbevingsgebied van de provincie Groningen te behouden inclusief de monumentale waarden. Daarnaast is het de bedoeling dat de regeling de herbestemming van erfgoedpanden in het aardbevingsgebied van de provincie Groningen stimuleert en investeringen die bijdragen aan energiebesparende maatregelen stimuleert. Ook is de regeling bedoeld om de ruimtelijke kwaliteit te bevorderen van het betreffende werkgebied van de gebiedsaanpak waarbinnen het erfgoedpand is gelegen.

Een erfgoedpand betreft een gebouwd of groen rijksmonument, gemeentelijk monument of karakteristiek pand.

Subsidie kan worden aangevraagd door het college van burgemeester en wethouders van een aardbevingsgemeente waarin het erfgoedpand of cluster van erfgoedpanden gelegen is. Subsidie kan worden aangevraagd voor een project ten behoeve van de instandhouding, herbestemming of energiebesparende maatregelen van een erfgoedpand of een cluster van erfgoedpanden. Ook investeringen ter bevordering van de ruimtelijke kwaliteit die deel uitmaken van het project komen voor subsidie in aanmerking.

De subsidie bedraagt 80% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 1,5 miljoen.

Aanvragen kunnen van 1 januari 2021 tot 1 juli 2023 worden ingediend bij de provincie Groningen. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 10,5 miljoen.

Terug naar overzicht