Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
23

Nieuwe regeling voor onderhoud panden Gronings aardbevingsgebied

De provincie Groningen heeft de Subsidieregeling SOK provincie Groningen 2021 (SOKGR) gepubliceerd.

Het doel van deze nieuwe regeling is om particuliere eigenaren van karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten in de aardbevingsgemeenten in de provincie Groningen te stimuleren onderhoud te plegen aan hun pand. Voor 2021 is een budget van € 4 miljoen beschikbaar.

Subsidie kan worden aangevraagd door particuliere eigenaren van een karakteristiek pand of gemeentelijk monument gelegen in een aardbevingsgemeente, natuurlijke personen of rechtspersonen die verantwoordelijk zijn voor de instandhouding van een karakteristiek pand of gemeentelijk monument én verenigingen van eigenaren of meerdere eigenaren van een appartement gelegen in een aardbevingsgemeente. Voor een natuurlijke persoon die een appartementsrecht heeft in een karakteristiek pand of gemeentelijke monument, geldt dat hij niet zelfstandig subsidie aan kan vragen.

Onder een karakteristiek pand wordt verstaan: een pand dat vanwege de lokale cultuurhistorische waarde van de buitenzijde van het pand als karakteristiek pand is opgenomen in een vastgesteld bestemmingsplan.

De subsidie bedraagt:

  • voor regulier onderhoud: maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000;
  • voor regulier onderhoud van een boerderij: maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000.


Aanvragen kunnen vanaf 18 januari 2021 doorlopend worden ingediend bij de provincie Groningen. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht