Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
23

Brabant opent regeling Buurtcultuur en wijzigt regeling Buurtnatuur

De provincie Noord-Brabant heeft een wijziging van de Subsidieregeling buurtfonds Noord-Brabant (BUURTNB) gepubliceerd.

Concreet betreft het een openstelling van de paragraaf Buurtcultuur en een wijziging van de paragraaf Buurtnatuur en buurtwater.

Buurtcultuur
Op grond van deze paragraaf is subsidie beschikbaar voor projecten gericht op versterking van het lokale culturele vermogen, versterking van het gemeenschappelijke culturele vermogen of icoonprojecten ter versterking van het culturele vermogen in de regio.

De nieuwe aanvraagperiode voor de paragraaf Buurtcultuur loopt van 5 januari 2021 tot en met 1 september 2021. Voor deze periode is het subsidieplafond vastgesteld op € 200.000.

Buurtnatuur en buurtwater
Op basis van deze paragraaf is subsidie beschikbaar voor het door de buurt oppakken van waternatuurprojecten, door middel van waterberging en infiltratie.

Deze paragraaf stond uitsluitend open voor stichtingen en verenigingen. Circa de helft van alle aanvragen voor 2020 werd echter ingediend door zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Om de realisatie van zoveel mogelijk groene burgerinitiatieven te stimuleren, wordt de doelgroep daarom uitgebreid met de zzp'ers.

Terug naar overzicht