Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
23

Tweede Kamer geïnformeerd over voortgang Sport en Bewegen in de buurt

Buurtsportcoaches moeten zowel jong als oud stimuleren om meer te gaan sporten of bewegen. Hiervoor is enige tijd geleden het programma Sport en Bewegen in de buurt van start gegaan, met als doel de inzet van 2.900 buurtsportcoaches. Dit jaar nemen 378 gemeenten deel aan het programma. Er werd ingetekend voor in totaal 2.850 fte aan sportcoaches. Eind 2014 zullen bovendien 200 nieuwe Sportimpuls projecten starten.

Dit heeft minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) in een kamerbrief laten weten. Sportorganisaties merken een sterke toename van het aanbod van sport- en beweegactiviteiten, wanneer er een buurtsportcoach bij betrokken is.

Eind 2014 zullen bovendien 200 nieuwe Sportimpuls projecten van start gaan. Sportimpuls is een regeling gericht op de ondersteuning van lokale sport- en beweegaanbieders bij het opstarten en uitvoeren van nieuwe activiteiten in de buurt. Deze activiteiten hebben een maximale looptijd van 2 jaar en richten zich op mensen die nog niet of nauwelijks sporten. Lokale sport- en beweegaanbieders moeten bij hun activiteiten samenwerken met andere partijen zoals scholen, zorginstellingen en/of bedrijven. Nieuw is dit jaar de mogelijkheid om projecten aan te vragen die zich specifiek richten op jeugd in lage inkomensbuurten. Voor deze groep gaan 55 projecten eind van dit jaar van start.

Meer informatie over onder andere de ontwikkeling en spreiding van de buurtsportcoaches en Sportimpuls is te vinden op deze website.

Terug naar overzicht