Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
23

Overijssel evalueert Energiefonds

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een (tussen) evaluatie van het Energiefonds laten uitvoeren. De onderzoekers hebben geconstateerd, dat de provincie zowel de kaders als de organisatie van het fonds zorgvuldig, gedegen en evenwichtig heeft vormgegeven. Overijssel is er in geslaagd, de juiste mensen aan het fonds te binden. Om de effectiviteit nog verder te vergroten, zijn er tevens een aantal aanbevelingen en suggesties voor het Energiefonds gedaan.


Het Energiefonds Overijssel biedt ondernemers en woningcorporaties de mogelijkheid, hun projecten op het gebied van energiebesparing en het produceren van nieuwe energie te financieren. Het is de bedoeling, dat alle investeringen worden terugbetaald of terugverdiend. Het fonds beoogt een financieel rendement van 2%. Daarnaast wil de provincie de innovatiekracht bij bedrijven in Overijssel bevorderen en de werkgelegenheid een impuls geven.

Het fonds is een initiatief van het beleggingsbedrijf van de ASN Bank, in samenwerking met Royal HaskoningDHV en Start Green Venture Capital. Er kan ondersteuning worden aangevraagd voor:


hernieuwbare energie en energiebesparing door woningbouwcorporaties;

hernieuwbare energie door ondernemingen;

energiebesparing door ondernemingen.

Terug naar overzicht