Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
23

Noord-Holland investeert € 9,6 miljoen in verbeteren en verduurzamen van verouderde bedrijventerreinen

Ondernemers in Noord-Holland investeren in 2014 voor in totaal € 9,6 miljoen in het verbeteren en verduurzamen van verouderde bedrijventerreinen in de provincie. Het budget is deels afkomstig uit de subsidieregeling Herstructurering Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB). Vanuit de HIRB regeling werd voor circa € 5,4 miljoen subsidie toegekend aan in totaal 63 projecten. Het overige bedrag is afkomstig van de gemeenten en ondernemers zelf.

De HIRB-regeling is een jaarlijks terugkerend initiatief van de provincie, waarbij gemeenten en ondernemers financieel worden ondersteund bij het nemen van fysieke maatregelen in zowel de private als de openbare ruimte van bedrijventerreinen. Te denken valt hierbij aan gevelrenovatie, procesbegeleiding en onderzoek om overaanbod aan bedrijventerreinen tegen te gaan.

Dit jaar konden gemeenten en ondernemers voor het eerst ook inschrijven op een aanvullende subsidieregeling, voor het nemen van energiezuinige maatregelen als zonnepanelen, LED-verlichting, isolatie en restwarmtebenutting. Vanuit deze aanvullende HIRB subsidie was € 1,8 miljoen beschikbaar.

Door in bedrijventerreinen te investeren, verbetert de kwaliteit en het vestigingsklimaat op deze locaties. Daarnaast neemt de vastgoedwaarde van de panden toe.

Terug naar overzicht