Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
23

Eerste FLAG-ERA call voor gezamenlijke onderzoeksprojecten binnenkort geopend voor aanvragen

Op 27 oktober publiceert FLAG-ERA (Flagship ERA-NET) de eerste Joint Transnational Call (JTC) voor gezamenlijke onderzoeksprojecten. De call is opgebouwd uit twee thema's, die elk gewijd zijn aan de ondersteuning van onderzoeksprojecten in samenhang met een van de twee FET Flagships. FET staat voor Future and Emerging Technologies. Het financiert samenwerkingsprojecten, die wetenschappelijke grenzen verleggen. Deze projecten leggen daarmee de basis voor toekomstige technologieën.

De twee Flagships zijn het Graphene Flagship en het Human Brain Project. De call is ontworpen, om de huidige Flagships met nieuwe onderzoekers uit te kunnen breiden. Het moet tevens de al betrokken onderzoekers verder in hun werkzaamheden ondersteunen.

De beide FET-Flagships werden in februari 2013 gelanceerd. Ze hebben allebei een looptijd van tien jaar en een beoogd budget van € 1 miljard. Om de Flagships beter te kunnen coördineren en ondersteunen werd door de Europese Commissie het ERA-NET (FLAG-ERA) opgezet. Aan het programma, dat loopt tot 2016 wordt door bijna alle Europese landen deelgenomen.

Voor meer informatie over de call onderwerpen, de te verwachten financiële deelnemers en voorwaarden kunt u de Engelstalig pre-aankondiging (in pdf) raadplegen. Op de website van NWO is aanvullende informatie te vinden over de Nederlandse betrokkenheid bij de call.

Terug naar overzicht