Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
23

Aanvraagprogramma WBSO en RDA 2013 beschikbaar

Agentschap NL heeft het aanvraagprogramma 2013 voor WBSO en RDA op haar website geplaatst. U kunt dit programma alleen onder Microsoft Windows installeren. Werkt u met een ander besturingssysteem, dan kunt u gebruik maken van het Agentschap NL eLoket. Uw aanvraag kunt u direct vanuit het aanvraagprogramma via internet indienen. Hiervoor hebt u wel een certificaat nodig. Dit certificaat kunt u via senterloket aanvragen.

Doel van de regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk, (S&O)) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:
1. Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing.
2. Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers.
3. Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype.

Terug naar overzicht