Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
23

Fonds verstandelijk gehandicapten wijzigt procedure voor kleinschalige projecten

Het Fonds Verstandelijk gehandicapten steunt mensen met een verstandelijke handicap met projecten en activiteiten door het bijeenbrengen van geldmiddelen vanuit onder andere de nationale collecte. Het fonds kent verschillende financieringsmogelijkheden, waaronder de kleinschalige projecten. Dit zijn aanvragen voor een bijdrage van maximaal € 4.000 in de kosten. Het fonds heeft onlangs het beleid vernieuwd en de procedures gewijzigd.

Voortaan kan er drie maal per jaar een aanvraag worden ingediend voor kleinschalige projecten. Bij het beoordelen van de ingediende projecten wordt het fonds bijgestaan door provinciale commissies, die de directeur adviseren. Deze commissies komen drie maal per jaar bij elkaar. De eerstvolgende deadlines voor het indienen van aanvragen zijn 15 oktober 2014, 15 februari en 15 mei 2015.

Ook de toekenningsvoorwaarden, het aanvraagformulier en het verantwoordingsformulier voor kleinschalige projecten zijn aangepast. Geïnteresseerden wordt verzocht om bij het indienen van een nieuwe aanvraag geen oude formulieren meer te gebruiken, maar hiervoor de nieuwste versies te downloaden. Meer informatie is hier te vinden.

Terug naar overzicht