Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
23

Oproep 'Nationale Wetenschapsagenda Thema: Ecologie en Noordzee'

NWO heeft de oproep 'Nationale Wetenschapsagenda Thema: Ecologie & Noordzee' gepubliceerd.

Binnen deze oproep is subsidie beschikbaar voor kennisinstellingen en andere geïnteresseerde partijen voor het ontwikkelen van onderzoeksprojecten gericht op kennisbehoeftes rond de interactie tussen ecologie en de fysieke aspecten van windparken op het Nederlandse deel van de Noordzee. De consortia werken inter- en transdisciplinair met betrokkenheid van de gehele kennisketen.

Het doel van het programma Ecologie en Noordzee is om ketenbreed kennis te ontwikkelen over de specifieke interactie tussen ecologie en de fysieke aspecten van windmolens en -parken en een handelingsperspectief te bieden voor beleid, implementatie en praktijk. Het programma richt zich op cruciale wisselwerkingen en mogelijke knelpunten zoals interacties tussen windturbines en vogels of vleermuizen en effecten op de draagkracht van het ecosysteem. Het bieden van hard substraat en bodemrust zijn voorbeelden van wisselwerkingen die ecologische kansen bieden.

Aanvragen worden ingediend door een consortium waarin de brede kennisketen is vertegenwoordigd.

De subsidie bedraagt minimaal € 600.000 en maximaal € 750.000 per project. Het totaal beschikbare budget is € 2.860.000. Projecten hebben een minimale looptijd van twee jaar en een maximale looptijd van drie jaar.

Aanvragen kunnen tot en met 24 oktober 2019, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nwa/nationale-wetenschapsagenda---thematisch-programma---thema-ecologie--noordzee/nationale-wetenschapsagenda---thematisch-programma---thema-ecologie--noordzee.html

Terug naar overzicht