Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
23

Opnieuw extra subsidiebudget voor gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente

De provincie Overijssel stelt € 400.000 extra beschikbaar voor de Subsidieregeling gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente 4.0 (USOVNOT4). Met dit extra budget gaat het subsidieplafond voor 2019 omhoog van € 2.225.000 naar € 2.625.000.

Eerder deze maand is het budget ook al een keer verhoogd.

Met behulp van de regeling wil de provincie een sociaaleconomische impuls geven aan Noordoost-Twente (de gemeenten Dinkelland, Losser, Tubbergen en het buitengebied van de gemeente Oldenzaal).

Op basis van de regeling kan een ieder subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten:

  • a. de uitvoering van plannen die bijdragen aan het versterken van de sociaaleconomische situatie in Noordoost-Twente;
  • b. de uitvoering van activiteiten die bijdragen aan de uitvoering van herstelmaatregelen in en om Natura 2000-gebieden;
  • c. de uitvoering van fysiek-ruimtelijke projecten die bijdragen aan het versterken van de sociaaleconomische situatie in Noordoost-Twente.


Subsidie kan eveneens worden aangevraagd voor het opstellen van een businesscase ten behoeve van de activiteiten genoemd onder a en b.

De subsidie voor de uitvoering van plannen, activiteiten en/of fysiek-ruimtelijke projecten bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum subsidie van € 150.000 per aanvraag. De subsidie voor het opstellen van een businesscase bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum subsidie van € 25.000 per aanvraag.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Terug naar overzicht