Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
23

Noord-Holland publiceert regeling voor procesondersteuning klimaatadaptatie

De provincie Noord-Holland heeft de Uitvoeringsregeling subsidie cofinanciering procesondersteuning klimaatadaptatie Noord-Holland 2019 (KANH) gepubliceerd.

Het doel van de onlangs al aangekondigde nieuwe regeling? is het verder ondersteunen van samenwerkende Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van klimaatadaptatie (zogenaamde werkregio’s) die van het Rijk een bijdrage hebben ontvangen voor procesondersteuning klimaatadaptatie.

Subsidie kan worden aangevraagd door samenwerkende gemeenten oftewel werkregio’s in de provincie Noord-Holland, die samenwerken op het gebied van klimaatadaptatie ter uitvoering van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (DPRA).

Subsidie kan worden verstrekt voor het uitvoeren van het project voor procesondersteuning klimaatadaptatie door een werkregio, waarvoor door het ministerie van I&W subsidie is verstrekt onder de regeling ‘Procesondersteuning Regionale Versnelling’.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten en varieert van minimaal € 5000 tot maximaal € 15.000. In totaal is een budget van € 120.000 te verdelen.

Aanvragen kunnen tot en met 28 november 2019 (17.00 uur) worden ingediend bij de provincie Noord-Holland en worden behandeld op volgorde van ontvangst.

Terug naar overzicht